ادامه تحصیل بعد از خدمت سربازی

ادامه تحصیل بعد از سربازی

ادامه تحصیل بعد از خدمت سربازی

ادامه تحصیل بعد از خدمت سربازی آیا امکان دارد؟ این سوالی است که اغلب برای افرادی که قصد رفتن به سربازی را دارند حتما پیش می‌آید. اغلب کسانی که سن آن ها به سن قانونی خدمت رسیده است و باید برای خدمت سربازی اماده شوند دنبال راهی برای به تعویق انداختن این موضوع یا به طورکلی معاف شدن از خدمت هستند. ممکن است عده ایی به دنبال امریه سربازی باشند یا عده ایی برای به تعویق انداختن سربازی به ادامه تحصیل بپردازند. در این بین کسانی هستند که در حین خدمت سربازی قصد تحصیل دارند. تا چند سال پیش این موضوع ممکن نبود اما بر اساس قوانینی که تصویب شد سربازان نظان وظیفه تحت شرایطی میتوانند در حین خدمت به تحصیل نیز بپردازند.

امریه سربازی چیست؟

سربازانی که امریه سربازی دریافت میکنند طول خدمت خود را در ادارات و مراکز خدماتی به عنوان کارمند آنجا میگذرانند و نیازی نیست مانند دیگر سربازان به پادگان ها و نیروگاه های آموزش سربازی اعزام شوند. آنها مانند دیگر کارکنان اداره با لباس غیرنظامی به کار مشغول می شوند اما میزان حقوق دریافتی آن ها با سایر کارکنان متفاوت خواهد بود. دریافت امریه سربازی به مدرک تحصیلی ارتباطی ندارد و افراد از دیپلم تا دکتری میتوانند برای گرفتن امریه سربازی اقدام کنند.

شرایط دریافت امریه سربازی

برای گرفتن امریه سربازی شرایطی لازم است. از آنجا که تعداد زیادی از مردم خواهان گرفتن امریه هستند، کسانی که از شرایط زیر برخوردار باشند شانس بیشتری دارند:

  • متقاضی معاف از رزم شده باشد
  • فرد باید متاهل باشد
  • او باید تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی باشد
  • متقاضی جزو بستگان درجه یک خانواده شهدا و یا ایثارگران باشد

نکاتی در رابطه با سربازی امریه

  • داوطلبانی که امریه دریافت می کنند باید دوره خدمت خود در پادگان ها را طی کنند
  • اولویت با افرادی است که زودتر نسبت به دریافت امریه اقدام کنند
  • فرد متقاضی نباید غیبت داشته باشد
  • حقوقی که برای این افراد در نظر گرفته شده است با سرباز عادی تفاوتی ندارد
  • طول دوره سربازی که امریه دارد جزو سوابق استخدامی وی در نظر گرفته می شود

میزان حقوق سربازان چقدر است؟

حقوق سربازان

کلیه سربازانی که طول خدمت سربازی را می گذرانند در حین خدمت از طرف دولت شامل حقوق و بیمه میشوند. بر اساس قانون جدید حقوق سربازان باید حداقل 60 و حداکثر 90درصد حداقل دریافتی نیروهای مسلح باشد. حقوق سربازان امریه به حساب دستگاه به کار گیرنده و آن شرکت خواهد بود. اما از لحاظ مقدار با سربازان عادی که در پادگان ها مشغول خدمت هستند تفاوتی ندارد. حقوق سربازان به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای مثال مجرد یا متاهل بودن، تعداد فرزندان، مدرک تحصیلی و محل خدمت در میزان حقوق افراد تاثیرگذار خواهد بود. محل خدمت تاثیر زیادی در میزان حقوق دریافتی و طول مدت خدمت دارد. سربازان مناطق مرزی یا آنهایی که در شرایط آب و هوایی بسیار بدی هستند هم حقوق بیشتری دریافت میکنند و هم از طول مدت خدمت آن ها کم میشود.

  • خدمت در مناطق محروم و با آب و هوای نامناسب: 19 ماه
  • خدمت در مناطق مرزی: 18 ماه
  • خدمت در شرایط عادی: 21 ماه
  • سربازان متاهل مانند کارمندان دولت علاوه بر حقوق دریافتی حق عائله مندی نیز دارند. به طور تقریبی حقوق سربازان متاهل تا 4 میلیون تومان است.

شرایط ادامه تحصیل برای ادامه تحصیل بعد از خدمت سربازی

  • انصراف از تحصیل فرد نباید در مدت سنوات ارفاقیشان باشد
  • از تاریخ انصراف بیشتر از 1 سال نگذشته باشد
  • مشمولانی که انصراف از تحصیلشان قبل از اتمام سنوات تحصیلی باشد میتوانند ادامه تحصیل دهند

آیا امکان تحصیل و خدمت سربازی به صورت همزمان وجود دارد؟

ادامه تحصیل بعد از خدمت سربازی>> در گذشته امکان تحصیل و خدمت به صورت همزمان وجود نداشت اما اخیرا دانشگاه علمی کاربردی شرایطی را به وجود آورده که داوطلبان میتوانند این کار را انجام دهند.

تحصیل و سربازی امریه

تحصیل و سربازی

در ابتدای مقاله به طور مفصل به توضیح سربازی امریه و شرایط و نکات مهم آن پرداختیم. سربازانی که دوره خدمت خود را در شرکت ها و ادارات تحت عنوان سرباز امریه سپری میکنند نمیتوانند همزمان به تحصیل نیز بپردازند. برای این سربازان معافیت تحصیلی نیز صادر نمیشود.

قبولی در حین خدمت برای مشمولان

این سوالی است که برای بسیاری مطرح است که آیا در صورت قبولی در کنکور در حین خدمت امکان استفاده از معافیت تحصیلی وجود دارد یا خیر؟ بله، بر اساس قوانین موجود مشمولانی که در حین خدمت در دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم چه در دوره های روزانه، شبانه، آزاد و یا پیام نور قبول شده باشند معافیت تحصیلی صادر میشود و مشمولان خدمت میتوانند از آن استفاده کنند. به طور کلی میتوان گفت تحصیل و خدمت همزمان را تنها در دانشگاه علمی کاربردی میتوان انجام داد و برای تحصیل در دیگر دانشگاه های سراسری، آزاد و یا پیام نور باید از معافیت تحصیلی استفاده کرد.

تحصیل و خدمت سربازی

دانشجویان مشمول بعد از قطع ارتباط با دانشگاه با دلایل زیر باید خود را به سازمان نظان وظیفه معرفی کنند:

  • فارغ التحصیل
  • اخراج
  • انصراف
  • ترک تحصیل

البته دانشجویان انصرافی تنها در صورت داشتن شرایط تحصیل مجدد میتوانند به ادامه تحصیل بپردازند در غیر این صورت برای خدمت سربازی باید آماده شوند.

دانشجویان اخراجی یا کسانی که برای بار دوم انصراف دادند امکان تحصیل مجدد ندارند.

فارغ التحصیلان فقط در مقطع بالاتر اجازه تحصیل دارند. فارغ التحصیلان مقطع کاردانی مجاز به ادامه تحصیل در کارشناسی پیوسته، ارشد پیوسته و دکتری پیوسته هستند.

نکته: دانشجویان برای سفرهای خراجی به قصد تفریح، زیارت یا هر دلیل دیگری و اطلاع  دقیق از شرایط موجود باید به دفتر امور مشمولین مراجعه کنند. مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند. در صورت شرکت در کنکور و قبول شدن در دانشگاه نیز اجازه تحصیل برای آنان صادر نمیشود.

ارسال دیدگاه