پست الکترونیکی:
Iranianmedicine90@gmail.com
medresearchers@gmail.com
شماره تماس/تلگرام:
09200521146
ثبت سفارش به ساده ترین شکل ممکن؛ با ارسال ایمیل یا پیامک
انواع وثیقه وزارت بهداشت تا کنون برای رشته های مختلف معرفی شده است که طبیعتا هرچه مدرک تحصیلی بالاتر باشد هزینه آزادسازی آن نیز بالاتر خواهد بود. دانشجویانی که در وزارت بهداشت در حال تحصیل بوده و هنوز تعهد خدمت خود را نگذرانده اند، می توانند با گذاشتن وثیقه خروج از کشور برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی اقدام نمایند. مبلغ آزاد سازی مدرک سالانه بین 60 تا 150 میلیون تومان بوده که البته می توان به جای آن از وثیقه ملکی نیز استفاده نمود.
همانطور که می دانید دانشجویان برای ادامه تحصیل در خارج، در صورتی که هنوز فارغ التحصیل نشده و یا ملزم به انجام تعهد خدمت هستند، باید مدرک خود را آزاد کرده و پس از آن برای ادامه تحصیل اقدام نمایند. آزاد سازی مدرک و گرفتن دانشنامه نیز زمانی امکان پذیر است که دانشجو تمامی واحدهای عملی، نظری و کارورزی خود را به اتمام رسانده و به طور کل فارغ التحصیل شده باشد.
با این وجود برخی از دانشجویان علی الخصوص در رشته های پزشکی که دارای طرح تعهد خدمت رایگان هستند، قصد خروج از کشور را دارند، ولی به علت عدم داشتن دانشنامه نمی توانند اقدامی کنند. وزارت بهداشت برای حل این مشکل، مبالغی را به عنوان وثیقه خروج از کشور دانشجویان علوم پزشکی تعیین کرده تا پس از پرداخت آن دانشجو به ادامه تحصیل در خارج پرداخته و سپس مجددا به ایران برگردد. برای آشنایی بیشتر با این مبالغ و نحوه آزاد سازی مدرک، در ادامه مقاله به بررسی وثیقه خروج از کشور وزارت بهداشت و میزان هزینه آن می پردازیم.
مهاجرت بدون سربازی همیشه مورد توجه مشمولان بوده است. دانشجویانی که در یکی از دانشگاه های وزارت بهداشت در حال تحصیل هستند می بایست پس از فراغت از تحصیل در صورت تحصیل در یکی از رشته های دارای طرح نیروی انسانی و یا تعهد خدمت رایگان، اقدام به ارائه خدمات به مراکز بهداشتی کنند. البته وزارت بهداشت حقوقی را به عنوان حقوق طرح وزارت بهداشت برای این دسته از افراد در نظر دارد.
با این وجود ممکن است برخی از فارغ التحصیلان قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشته و امکان اتمام طرح خدمت خود را نداشته باشند. در چنین شرایطی باید برای آزادسازی مدرک خود اقدام کنند. وزارت بهداشت برای این دسته از دانشجویان، طرح وثیقه خروج از کشور دانشجویان علوم پزشکی را بر پا کرده است.
منظور از وثیقه وزارت بهداشت جهت آزادسازی مدرک این است که دانشجو برای ادامه تحصیل در خارج در ابتدا با آموزش دانشگاه هماهنگ کرده، فرم های تسویه حساب را دریافت و پس از اخذ برگه مُهر خورده از سوی دانشگاه که همان دانشنامه و ریز نمرات دانشگاه می باشد، برای ارسال مدارک خود به دانشگاه مقصد اقدام می کند. توجه شود که این وثیقه برای اطمینان از برگشت دانشجو پس از اتمام تحصیل از وی یا ضامن وی دریافت می شود.
بر این اساس، مطابق ماده 13 آئین نامه اجرایی، در صورتی که افراد بخواهند قبل از پایان خدمات تعهد رایگان مذکور در ماده 1 آیین نامه، بدون پرداخت هزینه های تحصیلی و کمک های دریافتی جهت ادامه تحصیل به صورت موقت به خارج عزیمت کنند، باید با تنظیم تعهد نامه رسمی و ضمانت شخصی دیگر، با سپردن وثیقه ملکی یا ضمانت بانکی تعهد کنند که پس از انقضاء مدت معین به ایران بر می گردند.
بنابراین مشکلی برای خروج از کشور دانشجویان و فارغ التحصیلان وزارت بهداشت وجود نداشته و می توانند با پرداخت هزینه ای، مدرک خود را آزاد و برای ادامه تحصیل به خارج مراجعه کنند. این مبلغ به عنوان وثیقه ای در نظر گرفته خواهد شد تا دانشجو پس از اتمام درس خود در خارج به ایران برگردد.
هزینه آزاد سازی مدرک روزانه وزارت بهداشت و امکان خروج از کشور بر اساس نوع مقطع تحصیلی مشخص می شود. اکنون که دانشجویان دارای طرح نیز امکان خروج از کشور جهت ادامه تحصیل در خارج را دارند، وزارت بهداشت مبالغی را بر اساس نوع مدرک داوطلبان مشخص کرده که دانشجو پس از پرداخت آن می تواند به خارج از کشور رفته و در رشته قبولی خود ادامه تحصیل دهد.
دانشجویان باید توجه داشته باشند که میزان هزینه وثیقه خروج از کشور رشته های پزشکی بر اساس مقطع تحصیلی مشخص می شود. یعنی هر چه مقطع تحصیلی دانشجو بالاتر باشد، باید مبلغ بیشتری را به عنوان وثیقه در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد و اگر مقطع وی لیسانس بود باید حداقل این مبلغ را که معادل 60 میلیون تومان می باشد، واریز نماید.
در جدول زیر لیست مبالغی که دانشجویان فارغ التحصیل از وزارت بهداشت که هنوز موفق به اتمام طرح خدمت وزارت بهداشت خود نشده اند جهت خروج از کشور می بایست پرداخت کنند، ارائه شده است. همانطور که از جدول زیر نیز قابل مشاهده است، حداقل این مبلغ 60 و حداکثر آن 150 میلیون تومان می باشد. این مبالغ تنها جهت وثیقه آزاد سازی مدرک وزارت بهداشت بوده و شامل هزینه های ادامه تحصیل نیست.
ردیف | رشته/ مقطع – علوم پزشکی | میزان وثیقه سالانه |
1 | پزشکی/ دکتری حرفه ای | یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال (۱۵۰ میلیون تومان) |
2 | دندانپزشکی/ دکتری حرفه ای | یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال (۱۵۰ میلیون تومان) |
3 | داروسازی/ دکتری حرفه ای | یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال (۱۵۰ میلیون تومان) |
4 | کارشناسی | ۶۰۰ میلیون ریال (۶۰ میلیون تومان) |
لازم به ذکر است که مبالغ ذکر شده برای وثیقه یکساله است و در صورتی که تحصیلات دانشجو بیشتر از یکسال به طول بیانجامد باید اقدامات لازم جهت هماهنگی با وزارت بهداشت از سوی دانشجو، خانواده و ضامن وی صورت گیرد.
ارسال دیدگاه