پست الکترونیکی:
Iranianmedicine90@gmail.com
medresearchers@gmail.com
شماره تماس/تلگرام:
09200521146
ثبت سفارش به ساده ترین شکل ممکن؛ با ارسال ایمیل یا پیامک
خلاصه نویسی کنکور، نوشتن همان “نقل قول” با زبان خودتان است؛ فرض کنید در حال خواندن یک نوشته چند خطی هستید، نویسنده برای اینکه شما بتوانید از روی متن متوجه منظور او بشوید، باید متن را بهصورت کامل و با تمام جزئیات بنویسد؛ حال شما بعد از خواندن همان متن، برداشتی که از متن داشتید را یادداشت میکنید. به عبارت دیگر با این کار شما متن اصلی را خلاصهنویسی کردهاید. در بحث خلاصهنویسی هدف کوتاه کردن حجم موضوع با رعایت ایده اصلی موضوع است و به عبارت دیگر، کلمات و مطالب زاید را بدون آسیب به ایده و مفهوم اصلی حذف خواهید کرد.
کل ارکان خلاصهنویسی کنکور را میتوان در دو بخش خلاصه کرد:
یکی از نکات خلاصهنویسی کنکور عدم آسیب به موضوع و مفهوم اصلی درسنامه است. یادتان باشد باید خلاصهنویسی به نحوی انجام شود که با خواندن هر کلمه از آن، درسنامه اصلی مجدد برایتان یادآوری شود. شاید یکی از اشتباهات خلاصهنویسی برای کنکور این باشد که داوطلب بعد از خواندن یک متن احساس میکند که یک بخش مهم نیست و آن را خلاصه نکند؛ پس شدیدا حواستان به بخشهای مختلف درسنامهها در بحث خلاصهنویسی برای کنکور باشد.
اما مهمترین مشکل که جزو نکات خلاصهنویسی کنکور است و عده کمی آن را رعایت میکنند، حجم خلاصهنویسی است و بارها واقعا مشاهده شده که حجم خلاصهنویسی از حجم درسنامه اصلی هم بیشتر است و این مورد بهخصوص برای افرادی که از فیلم آموزشی استفاده میکنند پیش میآید. یادتان باشد در چگونگی خلاصهنویسی برای کنکور هر کلمه باید نماینده چندین کلمه باشد و همین موضوع باعث کاهش حجم خلاصهها خواهد شد.
در پاسخ به این سوال که چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنیم، با رعایت 5 نکته بالا و رعایت آنها بهترین روش خلاصهنویسی برای کنکور را اجرا خواهید کرد. البته باید اشاره کرد که برخی از رشته ها قابل تحصیل بدون کنکور هستند. اولین مورد نوشتن برداشت شخصی خود از موضوع به عنوان خلاصه است؛ به عنوان اولین تمرین سعی کنید کل نکات این مقاله تا این بخش را همین الان به زبان خود بازگو کنید؛ دقت کردید؟ کل آموزش خلاصهنویسی کنکور که تا اینجا بررسی کردیم واقعا در حد نیم صفحه میتوان خلاصه کرد و دلیل طولانی بودن آن برای درک بهتر موضوع توسط شما است؛ داخل درسنامهها هم دقیقا چنین اتفاقی میافتد. نکته بعدی عدم آسیب به مفهوم اصلی مطلب در هنگام خلاصهبرداری است.
موضوع بعدی در آموزش نکات خلاصهنویسی کنکور این است که “کی خلاصهنویسی کنیم؟” بهترین زمان برای خلاصهنویسی، همان زمانی است که در حال مطالعه یک مبحث هستید. به هیچوجه زمان خلاصهنویسی را به زمانی بعد از مطالعه موکول نکنید چون ممکن است مطالب را فراموش کنید و خلاصهنویسی مفیدی نداشته باشید. بهخصوص در بحث نشر دیجیتال یا همان فیلمها آموزشی همزمان با تدریس استاد مربوطه، خلاصهنویسی خود را انجام دهید.
اشتباهات رایج در خلاصهنویسی کنکور را بهصورت خلاصه میتوان به شکل زیر دستهبندی کرد و باید حواستان باشد که شما هم درگیر این اشتباهات نشوید، اشتباهات زیر در زمان خلاصهنویسی به شدت تاثیر خواهد گذاشت.
دو مورد اول زمان خلاصهنویسی را بهشدت افزایش خواهد داد و متاسفانه تعداد زیادی از داوطلبان کنکور درگیر آن هستند. یادتان باشد در نوشتن خلاصه برای دروس کنکور تنها هدف شما این باشد که با دیدن آنها مطالب برایتان یادآوری شود، دیگر نیازی به نوشتن با چند رنگ خودکار وجود ندارد. درباره نوشتن ریز به ریز درسنامه هم این کار فقط زمان شما را خواهد گرفت. و اگر قرار باشد عین همان درسنامه را یادداشت کنید، همان بهتر که خلاصهبرداری نکنید و از روی همان درسنامه منبع اصلی مرور کنید. موکول کردن نوشتن خلاصهها به بعد از زمان مطالعه هم در بخش بالا توضیح داده شد و ممکن است خلاصههای شما ناقص شود.
درباره استفاده از خلاصهنویسی دیگران ممکن است دارای نکاتی باشد که اصلا از آنها سردرنیاورید و صرفا وقت خود را بیهوده تلف کنید. پس نه به سراغ خلاصهنویسی رتبهبرترهای کنکور بروید نه خلاصه خود را به بقیه بدهید که زمان آنها هم تلف شود.
ارسال دیدگاه