پست الکترونیکی:
Iranianmedicine90@gmail.com
medresearchers@gmail.com
شماره تماس/تلگرام:
09200521146
ثبت سفارش به ساده ترین شکل ممکن؛ با ارسال ایمیل یا پیامک
تحقیق کمی در نگارش پایان نامه از نظر فراوانی، جایگاه بالاتری نسبت به تحقیق های کیفی داشته و هم از نظر قدمت نیز سابقه بیشتری را دارا هستند. با توجه به تشریح انواع پژوهش کمی و کیفی از نظر فرایند اجرا در نگارش پایان نامه پزشکی با آن خواهیم پرداخت. تحقیقات کمی را باید به عنوان یک روش پژوهشی سیستماتیک و علمی در نظر گرفت که براساس جمعآوری داده و اطلاعات از پدیدهها مورد بررسی، عمل میکند. در این روش تحقیقی، پس از دستهبندی و آمادهسازی اطلاعات جهت پردازش، از تکنیک های آماری، ریاضی یا محاسباتی به منظور مدلسازی رفتار پدیدهها استفاده میشود.
«تحقیقات کمی اولیه» (Primary Quantitative Research) پرکاربردترین روش انجام تحقیقات کمی محسوب میشوند. ویژگی بارز تحقیقات اولیه این است که محقق بر جمع آوری دادهها به طور مستقیم و نه وابسته به دادههای جمع آوری شده از تحقیقات قبلی، تمرکز دارد. در این متن ابتدا به بررسی روش تحقیق کمی اولیه پرداخته و در ادامه، تحقیق کمی ثانویه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
طرح تحقیق کمی اولیه را میتوان به سه مسیر یا رویکرد متفاوت طبقهبندی کرد.
در ادامه هر یک از این رویکردها را با توجه به روشهایی که به کار گرفته میشود، معرفی و مقایسه خواهیم کرد.
شیوههای گوناگونی برای اجرای تحقیق اولیه با توجه به نوع یا روش تحقیق و همچنین تکنیک به کار رفته، میتوان در نظر گرفت. به تقسیمبندی که در ادامه دیده میشود توجه کنید. بخشهایی از این متن به بررسی هر یک از این تکنیک و روشها اختصاص یافته است که با خواندن آنها، از زاویههای پنهان تحقیق کمی اولیه آگاه خواهید شد.
دومین گام مهم در تحقیقات کمی اولیه، جمع آوری دادهها است. با استفاده از نظرسنجیها در قالب پرسشنامه، میتوان دادهها را به روش نمونهگیری و جمع آوری دادهها تقسیم کرد. در ادامه متن روشهای نمونهگیری و جمعآوری دادههای آماری را معرفی میکنیم که زمان و البته هزینه زیادی از تحقیق کمی را به خود اختصاص میدهند.
برای تحقیق کمی، دو روش اصلی نمونه گیری وجود دارد که بخصوص از جنبه آماری و کاربردی مورد توجه هستند. برای اطلاعات بیشتر مقاله روش های نمونه گیری در علوم پزشکی را مطالعه نمایید.
هر یک از این شیوهها، ویژگی و محدودیتهای خاص خود را دارند. بنابراین بهتر است براساس این طبقه بندی، تکنیکهای جمع آوری داده را مورد بررسی قرار دهیم.
از نظریه احتمال برای فیلتر کردن افراد از یک جمعیت و ایجاد نمونههایی در روشهای «نمونه گیری احتمالی» (Probability sampling)، استفاده میشود. شرکتکنندگان در یک نمونه، طبق فرایندهای انتخاب تصادفی برگزیده شده برای اجرای طرح آماری از اطلاعات آنها استفاده میگردد. هر یک از مخاطبان هدف در یک طرح نمونه تصادفی، از فرصت برابر برای انتخاب در نمونه برخوردار هستند.
«نمونه گیری غیر احتمالی» (Non-probability sampling) جایی است که از دانش و تجربه محقق برای ایجاد نمونه استفاده میشود. به دلیل دخالت محقق، همه اعضای یک جامعه هدف احتمال یکسانی برای انتخاب شدن به عنوان بخشی از یک نمونه ندارند. به همین جهت، این شیوه را غیر احتمالی مینامند.
پنج مدل نمونه گیری غیر احتمالی وجود دارد که در ادامه عبارتهایی را به معرفی آنها اختصاص دادهایم.
ارسال دیدگاه