تفاوت مقاله پژوهشی با مقاله مروری

تفاوت مقاله پژوهشی با مقاله مروری

تفاوت مقاله پژوهشی با مقاله مروری

تفاوت مقاله پژوهشی با مقاله مروری به صورت کامل در این مطلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برای اطلاعات بیشتر در مورد مقالات مروری با کارشناسان گروه محققین پزشکی mrg تماس بگیرید. حوزه پژوهش مستلزم تلاش و پشتکار زیادی است. اکثر پژوهشگران برای انجام و مستندسازی تحقیقات خود شب ها بی خوابی می کشند. در دنیای رقابتی دانشگاهی، از پژوهشگر انتظار می رود منتشر کند. مهم است در مورد نحوه نوشتن مقالات مروری و انواع مختلف مقالاتی که در نشریات منتشر می شوند آگاهی داشته باشید. این به شما کمک می کند تا از روش هایی که می توانید اثر خود را اشاعه دهید آگاه شوید و هم اینکه چه نوع مقاله هایی برای مطالعه مناسب هستند بشناسید. یکی از انواع مقالات مقالات پژوهشی و مقالات مروری هستند که در زیر به آن ها می پردازیم.

مقاله پژوهشی (Research Paper) مبتنی بر تحقیقات اصیل است.

  • نوع پژوهش ممکن است بسته به رشته یا موضوع شما (تجربی ، پیمایشی ، مصاحبه ، پرسشنامه و …) متفاوت باشد، اما نویسندگان در این نوع مقالات باید اطلاعات خام را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنند و مطالعه اصیل انجام دهند.
  •  مقاله پژوهشی مبتنی بر تجزیه و تحلیل و تفسیر این داده ها خواهد بود.
  • این نوع مقالات هر گام از مطالعه را به طور مفصل گزارش می کنند و شامل چکیده، فرضیه ها، مقدمه، روش شناسی، نتایج و تفسیر یافته هاست. همچنین بر روی کاربردهای عملی نتایج بحث می کند و اینکه چگونه این مقاله به دانش موجود کمک کرده و پیشنهادهایی برای پژوهش آینده می دهد.
  • طول این نوع مقالات بستگی به مجله هدف دارد. معمولا بین 3000 تا 6000 کلمه است. در برخی مجلات ممکن است تا 12000 کلمه هم باشد.

مقاله مروری (Review Paper) بر اساس مقالات منتشر شده درباره موضوع موردنظر است.

  • مقاله مروری، پژوهش اصیل نیست. مقالات مروری به منظور تبیین وضعیت موجود درباره یک موضوع، متون موجود را خلاصه می کنند.
  • مقالات مروری می توانند سه نوع باشند:
    • می تواند مروری روایی بر دانش موجود و براساس کلیه پژوهش های منتشر شده درباره یک موضوع باشد.
    • می تواند به بررسی منظم و سیستماتیک (systematic review) متون برای پاسخ به یک سؤال خاص درباره یک موضوع بپردازد.
    • می تواند فراتحلیل (meta-analysis) انجام دهد و یافته های پژوهش های از پیش منتشر شده را برای ارزیابی اثربخشی یافته های آنان مقایسه و ترکیب کند.
  • مقالات مروری، دربرگیرنده متون علمی ارزشمندی هستند که یافته های آنان را خلاصه می کند. بنابراین خوانندگان می توانند بدون نیاز به خواندن کلیه آثار منتشر شده در این زمینه ، ایده ای درباره دانش موجود درباره موضوع بدست آورند.
  • اکثر مجلات معتبر مقالات مروری را منتشر می کنند. با این وجود ، برای انتشار مقاله خود، باید وبگاه مجلات مورد نظر برای انتشار را بررسی کنید تا ببینید که آیا آنها چنین مقالاتی را می پذیرند یا خیر. اگر مقاله مروری در یک مجله خوب منتشر شود ، اغلب تأثیر بالایی دارند و استنادهای زیادی دریافت می کنند.
  • ساختار مقالات مروری به این ترتیب است که نویسنده در این نوع مقالات مشترکات یافته های مقالات گزینش شده را شناسایی و گزارش می کند. اگر اختلافاتی وجود دارد ، سعی می کند تا دلایلی برای این نتایج متناقض بیان کند. سپس یافته های پژوهش ها را تحلیل و شکاف و خلاء موجود در متون موجود را گزارش می کند.
  • طول این مقالات معمولا بین 3000 تا 5000 کلمه است. در برخی موارد بسته به نوع مجله، می تواند طولانی تر یا نسبتا کوتاه باشد.

تفاوت بین مقاله علمی پژوهشی و مقاله مروری با نگاهی دقیق تر

یک مقاله علمی پژوهشی (research paper) برپایه انجام یک تحقیق و یا آزمایش استوار است. در اینجا تحقیق به معنای انجام یک آزمایش، زمینه‌یابی، مصاحبه و توزیع پرسشنامه است. در این نوع مقالات، نویسندگان مقاله می‌بایست داده‌های خام را گردآوری کنند و به تجزیه و تحلیل آنها بپردازند. نتایج یک تحقیق علمی پژوهشی بر اساس تعبیر و تفسیر داده‌های خامی است که در طول انجام پژوهش حاصل می‌آید.

در یک مقاله مروری یا ترویجی مبنای کار بر اساس مقالات چاپ شده می‌باشد. نکات نگارش مقالات مروری اشاره مستقیمی به هدف اصلی نوشتن این نوع مقالات و راه هایی که برای بالارفت کیفیت آن ها وجود دارد می‌کند . در این نوع مقالات اقدامی مانند انجام آزمایش یا توزیع پرسشنامه و یا اخد مصاجبه انجام نمی‌شود. به جای آن، با مبنا قرار دادن مقالات چاپ شده در یک حوزه خاص، به جمع آوری و خلاصه‌سازی ادبیات موجود در آن حوزه خاص پرداخته می‌شود. به این کار مرور مقالات چاپ شده می‌گویند. مرور مقالات چاپ شده به سه روش زیر انجام می‌شود:

مرور روایت گونه و توصیفی (narrative review) از دانش موجود در یک حوزه تخصصی بر اساس مقالات چاپ شده و دردسترس. نوع بعدی، مطالعه نظامند (systematic review) برای پاسخ دادن به یک سوال ویژه در دانش موجود است که معمولا بر اساس ادبیات پژوهش موجود در مقالات چاپ شده انجام می‌شود. و شکل سوم انجام متاآنالیز (meta-analysis) و مقایسه و ترکیب یافته‌ها قبلی مقالات است که معمولاً این کار جهت دسترسی به یک مداخله یا درمان موثر صورت می‌گیرد.

مقالات مروری ادبیات پژوهش مختصر و مفیدی بر اساس مقالات چاپ شده شکل می‌دهند و البته فرمت مقاله مروری با پژوهشی متفاوت است. بنابراین، خوانندگان این مقالات می‌توانند ایده‌هایی درباره دانش موجود در یک حوزه خاص به دست آورند. مقالات مروری فوق‌العاده قوی به ویژه در علوم درمان و پزشکی وجود دارد. بسیاری از مجلات مشهور و معتبر مقالات مروری را چاپ می‌‌کنند. با این حال، شما باید به وب سایت مجله مورد نظرتان نیز توجه داشته باشید تا مطمئن شوید که آیا آنها مقالات مروری نیز چاپ می‌کنند یا خیر.

ارسال دیدگاه