راه‌‌های آزاد کردن مدرک تحصیلی

آزاد کردن مدرک تحصیلی

راه‌‌های آزاد کردن مدرک تحصیلی

راه‌‌های آزاد کردن مدرک تحصیلی از طریق روشهای مختلف به صورت کامل در این مطلب قرار داده شده است که می‌توانید بسته به توانایی و شرایط خود یکی از آنها را انتخاب نمایید. ادامه تحصیل در خارج از کشور این روزها برای بسیاری از جوانان تبدیل به یک دغدغه شده و روز به روز بر تعداد متقاضیان تحصیل در خارج از کشور افزوده می‌شود. تحصیل در خارج از کشور مزایای زیادی دارد و همین مزایا است که باعث می‌شود جوانان دوری از خانواده و غربت را به جان بخرند و مهاجرت کنند. راحت‌ترین راه برای مهاجرت نیز مهاجرت از طریق تحصیلی است.

حال اگر کسی بخواهد از طریق تحصیلی به کشور دیگری مهاجرت کند، باید مدارک خود را برای این کار تکمیل کند. یکی از مدارکی که شخص باید ارائه دهد مدرک تحصیلی مقطع پیشین خود است از همین جهت باید اقدام به آزاد کردن مدرک خود کند.

آزادسازی مدرک دانشگاه دولتی موضوع مهمی برای افرادی است که در دانشگاه روزانه تحصیل کرده و اکنون تصمیم به مهاجرت تحصیلی گرفته‌اند. آنها باید در وهله اول مدرک خود را آزاد کرده و سپس آن را به دارالترجمه رسمی بدهند تا آن را ترجمه کند. اما مهم‌ترین سوال این است که نحوه آزادسازی مدرک چگونه است و چه راه‌هایی برای آن وجود دارد. در ادامه همراه ما باشید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

مدرک تحصیلی موقت

اگر شما در یکی از دانشگاه‌های سراسری در نوبت روزانه تحصیل کرده باشید چنانچه بخواهید داخل کشور مشغول به کار یا تحصیل شوید، نیازی به آزاد کردن مدرک تحصیلی و اخذ اصل مدرک خود ندارید. در واقع تمام کارهای شما با همان مدرک موقتی که دانشگاه می‌دهد حل می‌شود.

نکته‌ای که وجود دارند این است که پسرها برای دریافت مدرک موقت خود باید خدمت سربازی را به پایان رسانده و کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند و یا آنکه کارت معافیت از خدمت خود را ارائه داده تا بتوانند مدرک موقت را از دانشگاه دریافت کنند.

اخذ اصل مدرک تحصیلی از دانشگاه

اما گاهی شما به اصل مدرک خود نیاز پیدا می‌کنید؛ به عنوان مثال تصمیم می‌گیرید به خارج از کشور و از طریق تحصیلی و یا کاری مهاجرت کنید، در چنین حالتی باید اصل مدرک خود را داشته باشید. بعضی از کشورها نیز قبل از صدور ویزا تمامی مدارک را از شما می‌خواهند و این جاست که بحث آزادسازی مدرک مطرح می‌گردد.

البته این موضوع را باید خاطر نشان کنیم که بحث آزاد کردن مدرک تحصیلی تنها مربوط به دانشگاه‌های دولتی و نوبت روزانه است و افرادی که در دانشگاه‌های آزاد و یا حتی در نوبت شبانه دانشگاه‌های دولتی تحصیل کرده باشند به دلیل آنکه شهریه پراخت کرده‌اند این دردسرها را ندارند. آزادسازی مدرک مختص به کسانی است که در مقطع روزانه و به صورت رایگان آموزش دیده‌اند و متعهد شده‌اند که معادل ترم‌های تحصیلی در سنوات خود، به کشور خدمت کنند.

نکته‌ای که وجود دارد این است که افرادی که سهمیه منطقه 2 و 3 داشته‌اند باید به ترتیب 2 برابر و 3 برابر ترم‌های تحصیلی در سنوات خود به کشور خدمت کنند.

برای آزاد کردن مدارک تحصیلی 3 راه اصلی وجود دارد که در ادامه این مطلب تصمیم داریم مفصل درباره آن صحبت کنیم. پیمودن هر یک از این راه‌ها مزایا و معایب خود را دارد که بهتر است نسبت به آنها آگاه باشید و با آگاهی یک راه را انتخاب نمایید.

راه‌‌های آزاد کردن مدرک تحصیلی

  1. آزاد کردن مدرک تحصیلی به وسیله پرداخت هزینه تحصیل
  2. آزادسازی مدرک تحصیلی به وسیله کاریابی
  3. آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق سابقه بیمه

این مراحل هم برای دختران و هم برای پسران قابل اجراست تنها تفاوتی که برای پسران وجود دارد این است که باید اول وضعیت نظام وظیفه خود را مشخص کنند. یعنی یا باید کارت پایان خدمت و معافیت دائم و یا معافیت موقت مثل معافیت تحصیلی ارائه بدهند. پس از آنکه شخص مراحل لازم برای آزادسازی مدرک را طی نمود باید به سایت سامانه سجاد وزارت علوم به نشانی https://portal.saorg.ir/  مراجعه کرده و پس از ثبت نام، درخواست لغو تعهد خود را ثبت نماید.

پس از بررسی درخواست و تایید آن، می‌توان از نامه لغو تعهد پرینت گرفته و به دانشگاه داد تا مدرک را تحویل بدهند.

1- آزادسازی مدرک تحصیلی به وسیله پرداخت هزینه تحصیل

آزادسازی مدرک تحصیلی به وسیله پرداخت هزینه تحصیل

راحت‌ترین و آسان‌ترین و البته پرهزینه‌ترین راه برای آزاد کردن مدرک تحصیلی پرداخت هزینه تحصیل است.  در این روش شما باید تمام مبلغی که برای مقطع تحصیلی شما تعیین شده را بپردازید تا بتوانید مدرک تحصیلی خود را آزاد کنید.

هزینه آزادسازی مدرک، به سال ورودی شما، مقطع تحصیلی و همچنین تعداد ترم تحصیلی‌تان بستگی دارد. به عنوان مثال اگر شما دانشجوی کارشناسی ورودی سال ۸۹ باشید این مبلغ برای هر ترم حدود یک میلیون تومان خواهد بود.

البته خوب است بدانید که اگر دانشجو بنا به هردلیلی مثل تغییر مقطع از روزانه به شبانه برای ترم تحصیلی خود هزینه پرداخت کرده باشد، آن ترم از هرینه آزاد سازی مدرک او کسر خواهد شد. مثلا اگر کسی 4 ترم در مقطع روزانه تحصیل کرده و بعد 4 ترم دیگر خود را در نوبت شبانه و با پرداخت هزینه تحصیل کرده باشد، این دانشجو باید برای آزاد کردن مدرک خود هزینه 4 ترم را پرداخت کند.

اما احتمالا برایتان سوال شده که نحوه آزاد سازی مدرک تحصیلی به وسیله پرداخت هزینه چگونه است؟

اگر شما بخواهید با پرداخت هزینه تحصیل به صورت مستقیم اقدام به آزادسازی مدرک خود کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که پیش از شروع مراحل آزاد کردن، تمامی بدهی خود مانند بدهی خوابگاه و یا بدهی به کتابخانه و… را با دانشگاه تسویه کرده و هیچ بدهی به دانشگاه نداشته باشید.

اگر در مقاطع تکمیلی مانند کارشانسی ارشد و دکتری در یک دانشگاه سراسری نوبت روزانه تحصیل کرده‌اید مشکلی بابت آزاد سازی مدرک به وسیله پرداخت هزینه نخواهید داشت. اما درصورتی که مدرک مقطع پیشین شما آزاد نشده است، باید اول آن را آزاد کنید تا بعد بتوانید مدرک مقطع فعلی را آزاد نمایید. ولی خوب است بدانید که برای آزاد کرد مدرک مقطع قبلی به مدرک بالاتر نیازی نیست.

2- آزادسازی مدرک تحصیلی به وسیله عدم کاریابی

آزادسازی مدرک تحصیلی به وسیله عدم کاریابی

راه دومی که برای آزادسازی مدرک وجود دارد و نسبت به روش پرداخت هزینه تحصیل کم هزینه‌تر اما به نسبت زمان‌بر است، کاریابی است. البته پسرها برای آنکه بتوانند مدرک خود را به وسیله کاریابی آزاد کنند باید تکلیف سربازی خود را مشخص کرده باشند یعنی یا کارت پایان خدمت و یا کارت معافیت دائم از خدمت داشته باشند.

اما در مورد چگونگی آزاد کردن مدرک تحصیلی به وسیله کاریابی باید بگوییم از آنجایی که قوانین و مقررات وزارت کار و وزارت علوم در خصوص آزادسازی مدارک تحصیلی دائما در حال تغییر است، مشکلات متعددی را برای متقاضیان ایجاد کرده است. به عنوان مثال یکی از این مقررات این است که فرد متقاضی نباید در زمان درخواست آزاد کردن مدارک در یکی از دانشگاه‌های سراسری و در نوبت روزانه مشغول به تحصیل باشد.

نکات مهم در آزادسازی مدرک تحصیلی

نکته مهمی که در این روش وجود دارد این است که نباید قبل از آنکه نامه عدم کاریابی اخذ شود، برای شخص متقاضی بیمه رد شده باشد. همچنین هر فرد پس از پایان تحصیل خود تنها 6 ماه فرصت دارد که به یکی از کاریابی‌ها مراجعه و درخواست خود را ثبت کند.

بنابراین فاصله تاریخ تقاضای کار با عدم کاریابی نباید بیشتر از ۶ ماه باشد. برای پسران این امر از تاریخ صدور کارت پایان خدمت محاسبه خواهد شد. تقاضای فرد باید ۶ ماه در کاریابی بماند و پس از آن نامه عدم کاریابی را می‌تواند دریافت کند.

برای آزاد کردن مدرک تحصیلی باید نامه عدم کاریابی را به وزارت کار و رفاه اجتماعی برید تا آن را تایید کند. توجه داشته باشید که مدرک موقت خود را به همراه ببرید زیرا برای تایید این نامه الزامی است. زمانی که نامه تایید شد، تنها یک ماه اعتبار دارد و باید پس از آن سایر مراحل مثل ثبت نام در سامانه سجاد را انجام دهید.

آدرس کاریابی‌های مورد تایید وزارت کار را می‌توانید در سایت وزارت کار و رفاه اجتماعی قسمت کاریابی به آدرس https://karyabi.mcls.gov.ir/ پیدا کنید.

3- آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق سابقه بیمه

آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق سابقه بیمه

آزادسازی مدرک تحصیلی از طریق سابقه بیمه کم دردسرترین راه است. چون در این روش شخص متقاضی لازم نیست هیچ هزینه‌ای پرداخت کند. البته باید توجه داشت که سابقه بیمه باید با سنوات تحصیلی برابری داشته باشد و یا اگر شخص سهمیه منطقه 2 و 3 داشته 2 یا 3 برابر باشد. پس از آنکه مدت تعهد خدمت خود را سپری کرد، می‌تواند با ارائه بیمه کاری، اقدام به آزادسازی مدرک تحصیلی خود نماید.

نکته قابل ذکری که وجود دارد این است که اگر هرکس حتی یک روز بیمه کاری داشته باشد به همان میزان از تعهد خدمتش کم می‌شود. به عنوان مثال اگر کسی ۶ سال تعهد خدمت داشته باشد، یعنی 4 سال کارشناسی و 2 سال کارشناسی ارشد، و دارای 5 سال سابقه کار با بیمه باشد، می‌تواند درخواست آزاد کردن مدارک تحصیلی خود را بدهد. مدت بیمه 5 سال او تمام دوره کارشناسی و نصف دوره کارشناسی ارشد را پوشش خواهد داد.

وی در چنین حالتی می‌تواند مدرک کارشناسی خود را آزاد کرده و با پرداخت نصف هزینه کارشناسی ارشد، مدرک آن مقطع را نیز آزاد کند. چیزی که بسیار مهم است بدانید این است که اگر در حین تحصیل در دانشگاه سراسری و نوبت روزانه مشغول به کار بوده و بیمه هم شده باشید، این بیمه برای آزاد کردن مدرک به کار نخواهد آمد. صرفا سابقه بیمه‌ای که پس از اتمام تحصیل رد شده باشد محاسبه خواهد شد.

ارسال دیدگاه