سرقت ادبی (plagiarism)

بررسی سرقت ادبی در موسسه سینوهه رایگان انجام می شود.

سرقت ادبی (plagiarism) اصطلاحی هست که بصورت مکرر آن را شنیده ایم، و از آنجا که همه محققین عزیز از کار خود اطمینان دارند گمان می کنند که هیچوقت دچار سرقت ادبی نمی شوند. باید بدانید سرقت ادبی خیلی اوقات تصادفی و ناخواسته اتفاق می افتد. مفاهیمو مصداق سرقت ادبی جنبه های مختلفی دارد: استفاده از متن دیگران بدون بازنویسی، استفاده از ایده های دیگران بدون استناد صحیح، استفاده از متن مقالات قبلی خودمان بدون بازنویسی یا ارجاع صحیح، استفاده از متون سایت های غیر معتبر یا کم اعتبار و ….

تمام موارد ذکر شده مصداق سرقت ادبی یا پلاجیاریزم هسند. در خارج از کشور این مساله بشدت تبعات منفی برای نویسندگان و محققین به بار می آورد. رترکت خیلی از مقالات در طول زمان به دلیل کشف سرقت ادبی (پلاجیاریزم) در آنها بوده است. و گذشت زمان هیچ تاثیری بر آن ندارد بطوریکه مشاهده شده است یک مقاله پس از 30 سال نیز رترکت شد.

سرقت ادبی تابع قوانین بین المللی اخلاق در نشر است و نویسندگان، داوران و سردبیران مجلات در قبال آن متعهد هستند.

اما سوالاتی که همیشه محققین عزیز می پرسند را بررسی می کنیم.

سوال اول: چگونه متوجه شویم متن ما حاوی سرقت ادبی است یا خیر؟

نرم افزارهای آنلاین از جمله iThenticate براحتی این قابلیت را دارند که متن شما را ارزیابی و گزارش کنند.

سوال دوم: دسترسی به نرم افزارهای بررسی سرقت ادبی (پلاجیاریزم) به چه شکل است؟

این نرم افزارها متنوع هستند اما معروفترین و قدتمند ترین آنها iThenticate است که در اختیار شرکت آمریکایی بوده و بدلیل تحریمات در دسترس پژوهشگران عزیز داخلی نیست. برخی نرم افزارهای دیگر که صحت و کیفیتشان مورد تائید نیست بصورت رایگان و آنلاین در دسترس هستند.

سوال سوم: موسسه سینوهه در راستای ارتقای کیفیت پژوهش های داخلی چه خدماتی ارائه می نماید؟

موسسه سینوهه میزان سرقت ادبی مقالات محققین عزیز را بصورت رایگان انجام داده و گزارش را تحویل می دهد.

سوال چهارم: چه دلیلی دارد سینوهه رایگان این خدمات را انجام دهد درصورتیکه مبلغ این کار در بقیه شرکت ها بین 40-70هزار تومان است؟

موسسه سینوهه در راستای اهداف خود، در جهت ارتقای سطح کیفی پژوهش های داخلی این خدمات را رایگان ارائه می دهد. این یک شعار نیست بلکه رسالت اصلی سینوهه است. در خانواده سینوهه هیچ پژوهشگری بخاطر مسائل مالی از آموزش و پژوهش صحیح محروم نمی ماند.

سوال پنجم: آیا کیفیت گزارش پلاجیاریزم سینوهه کمتر از سایتهای داخلی یا خارجی است؟

خیر این گزارش همسان با گزارش های ارائه شده توسط معتبرترین مجلات دنیا است.

سوال ششم: بطور کلی چند درصد سرقت ادبی یا پلاجیاریزم برای یک مقاله مجاز است؟

سوال بسیار مهمی است. دقت بفرمائید در این زمینه درصد خاصی از جانب مجلات ارائه نشده است، چرا که بیشتر از میزان عدد، مفهوم سرقت ادبی مدنظر است. بطور واضح اگر بخواهیم این مساله را بیان کنیم، شما ممکن است 20 درصد پلاجیاریزم در یک مقاله گزارش کنید اما وقتی گزارش را بررسی می کنید متوجه میشوید درصد زیادی از این مشابهت برمی گردد به اصطلاحات مشترک در مقالات همچون:

The results showed

Was decreased significantly

Was increased significantly

P value < 0.05 was considered as significant

In this regard

We can conclude that

It seems

و ….

اصطلاحات فوق و هزاران اصطلاح رایج در مقالات، علیرغم گزارش بعنوان سرقت ادبی اما نباید توسط سردبیر بعنوان سرقت ادبی لحاظ شود.

در مقابل اگر یک مقاله 3 درصد سرقت ادبی داشته باشد و آن 3 درصد حاصل یک جمله باشد که عینا از یک مقاله دیگر کپی شده است، همان 3 درصد می تواند منجر به رترکت مقاله شود.

پس کاملا روشن شد که مساله پلاجیاریزم یک مساله مفهومی است و عدد گزارش شده باید دقیق توسط سردبیر ارزیابی گردد که ناشی از اصطلاحات رایح است یا خیر.

سوال هفتم: موسسه سینوهه در راستای رفع سرقت ادبی چه خدماتی ارائه می دهد؟

بطور کلی ما توصیح می کنیم محققین جوان که مسلط به زبان انگلیسی قوی نیستند از کپی بردار و پارافریز یا بازنویسی خودداری کنند. به این دلیل که برخی جملات را هر چقدر بازنویسی کنید نرم افزار iTheticate همچنان آن را سرقت ادبی حساب می کند و این برای محققین جوان یک ریسک بزرگ محسوب می شود.

با اینحال موسسه سینوهه جهت رفع این مشکل خدمات متعددی بصورت رایگان ارائه می دهد.

با سینوهه یک قدم جلوتر باش، اینبار واقعا پژوهشگر شو

ارسال دیدگاه