پست الکترونیکی:
Iranianmedicine90@gmail.com
medresearchers@gmail.com
شماره تماس/تلگرام:
09200521146
ثبت سفارش به ساده ترین شکل ممکن؛ با ارسال ایمیل یا پیامک
همانطور که میدانید رشته پزشکی در بین تمام رشتههای دانشگاهی پرچالشتر و سختتر است. یکی از مهمترین چالشهایی که دانشجویان این رشته با آن روبهرو هستند، نگارش پایان نامه پزشکی است. دانشجویان رشته پزشکی باید پیش از گذراندن دوره انترنی خود پایان نامه را ارائه دهند. در واقع تا این مرحله انجام نشود دانشجویان این رشته نمیتوانند شغل یا درآمدی از رشتهشان کسب کنند. انجام دادن پایان نامه مراحل خاص خود را دارد که باید با دقت کامل و به درستی طی شود تا مورد قبول اساتید دانشگاه قرار بگیرد. در این مطلب قصد داریم مراحل پایان نامه پزشکی را به طور کامل شرح دهیم تا با آن آشنا شوید.
به طور کلی پایان نامه از دو اصل مهم تشکیل شده است که یکی از آنها موضوع پایان نامه و محتوایی است که برای آن در نظر میگیرید و دیگری قالب و فرم ظاهری است که برای پایان نامه خود انتخاب میکنید. توجه داشته باشید که این دو مولفه در کنار هم میتوانند یک پایان نامه خوب و قابل قبول را برای شما به وجود بیاورند. در ابتدا قصد داریم درباره انتخاب موضوع و روند آن صحبت کنیم و سپس به سراغ مراحلی برویم که برای داشتن یک پایان نامه پزشکی قابل قبول باید طی کنید و اساتید را تحت تاثیر قرار دهید.
یکی از مراحل مقاله پایان نامه پزشکی که از اهمیت بسیاری برخوردار است انتخاب موضوع مناسب است. در واقع موضوع مناسب زیر ساخت یک پایان نامه خوب است و اگر این در این مرحله انتخاب خوبی نداشته باشید قطعا پایان نامه شما قابل قبول نخواهد بود، حتی اگر تمام نکات دیگر در آن رعایت شده باشد.
اولین قدم برای انتخاب موضوع این است که موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید. هر چه که علاقه شما به یک موضوع بیشتر باشد، اشتیاق بیشتری برای انجام تحقیق و پژوهش درباره آن دارید اما اگر علاقه را چاشنی کار خود نکنید کار برایتان سخت و دشوار خواهد شد.
در این مرحله از مراحل پایان نامه پزشکی باید از تجربیات خود کمک بگیرید. در واقع با توجه به اینکه شما چندین سال از عمر خود را با رشته پزشکی گذراندید قطعا میدانید که در کدام شاخه از آن توانمندی و اطلاعات بیشتری دارید. با توجه به این موضوع توصیه میکنیم اگر در حوزه قلب تبحر بیشتری نسبت به حوزه مغز دارید، در رابطه با قلب تحقیق و پژوهش کنید.
از نکات مهمی که درباره پایان نامه همواره باید مورد توجه قرار دهید این است که موضوع انتخاب شده نباید تکراری باشد. برای اینکه موضوعتان تکراری نباشد باید در اینترنت جستجو کنید و ببینید چه مقالاتی درباره این موضوع موجود است و به چه ابعادی از آن توجه نشده تا به سراغ همان بروید. همچنین میتوانید از استاد خود برای بررسی خوب بودن یا نبودن موضوع خود کمک بگیرید.
بعد از اینکه موضوع برای مقاله پزشکی انتخاب شد باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید:
پس از اینکه موضوع مورد نظر خود را انتخاب کردید باید درباره آن به خوبی تحقیق کنید و برای پایان نامه خود محتوای مناسب به دست آورید. به طور کلی منابعی که باید برای پایان نامه خود انتخاب میکنید به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشوند. منابع اولیه به مقالات، ایدهها، نظریهها و آزمایشهایی گفته میشود که درباره موضوع پژوهش شما هستند. منابع ثانویه منابعی هستند که پیرامون منابع اولیه و موضوع شما نگاشته شدند و برای اینکه درک عمیق شما درباره موضوع پایان نامهتان را نشان دهند، باید در آن گنجانده شوند.
پس از انتخاب موضوع مقاله که جزو مهمترین مراحل پایان نامه پزشکی است باید پیش از آن که بخواهید داده جمع آوری کرده و شروع به نوشتن مقاله کنید از استاد راهنما و استاد مشاور کمک بگیرید. در واقع به دلیل اینکه در راه پایان نامه نویسی تجربهای ندارید باید استاد راهنما یا مشاوری در کنار شما باشد تا بتواند در این راه به شما کمک کند. باید استادی را انتخاب کنید که ظرفیت خالی برای قبول دانشجو داشته باشد و بتواند در موضوعی که انتخاب کردید به خوبی شما را همراهی کند.
سعی کنید در موارد مختلف از کار خود با استاد مشورت کرده و از او نظر بخواهید تا ایدههای بهتری برای مقاله خود پیدا کنید و سطح علمی آن را تا حد امکان گسترش دهید.
پس از انتخاب موضوع مناسب و بررسی آن توسط استاد راهنما، نوبت به پیشنهاد دادن موضوع خود میرسد. همانطور که در بخشهای قبل نیز اشاره کردیم، باید موضوع و کلمات کلیدی مرتبط با آن را در اینترنت جستجو کنید تا از تکراری نبودن موضوع انتخابی خود مطمئن شوید. سپس نتایج جستجو را پرینت بگیرید و ضمیمه فرم تصویب موضوع پایان نامه خود کنید.
پس از اینکه فرم را تکمیل کردید باید آن را به مدیر گروه خود تحویل دهید و در صورتی که مورد تایید او قرار گرفت 2 هفته فرصت دارید تا پروپوزال خود را آماده کرده و تحویل دهید.
یکی از مراحل پایان نامه پزشکی ارائه پروپوزال است که شاید نام آن کمی ناشناخته و ترسناک به نظر برسد، اما باید بگوییم اگر با دقت آن را پر کنید مشکلی پیش نخواهد آمد. پروپوزال که با نام طرح تحقیق نیز شناخته میشود، به پیش نویس پژوهشی گفته میشود که در آن مواردی همچون بیان مساله، اهداف، روش کار، سوابق تحصیل و… ذکر میشود. این فرم یک معرف برای موضوع شما است که باید مورد تایید اساتید قرار بگیرد، در نتیجه باید آن را به بهترین نحو تهیه و ارائه کنید.
برای تکمیل فرم پروپوزال باید وارد سایت دانشگاه خود شوید و این فایل را دریافت کرده و با دقت کامل تکمیل کنید. پس از تکمیل، آن را به استاد راهنما و استاد مشاور خود نشان دهید تا فرم را مورد بررسی قرار دهند و اگر ایرادی دارد به شما در رفع آن کمک کنند.
توجه به نکات زیر برای داشتن یک پروپوزال مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است:
پس از اینکه پروپوزال شما تایید شد باید برای مراحل انجام پایان نامه خود برنامه ریزی کنید و سعی کنید طبق آن پیش بروید. در واقع زمانی را برای پایان در نظر بگیرید و سعی کنید تا آن تاریخ مقاله خود را جمع آوری، ویرایش و تایپ کنید. توجه داشته باشید که در نوشتن پایان نامه باید از ساختار زیر استفاده کنید:
6 ماه پس از تاریخی که پروپوزال شما تصویب شود، نوبت به آخرین مرحله از مراحل پایان نامه پزشکی یعنی دفاع از پایان نامه میرسد. زمانی که آمادگی خود را برای دفاع اعلام کنید، تاریخی تعیین میشود که در آن روز باید در جلسه دفاعیه حاضر شوید و از ایده و تز خود دفاع کنید. توجه داشته باشید که برای این کار شما تنها 20 دقیقه زمان دارید و باید سعی کنید ارائه خود را به گونهای بچینید که حداکثر 5 دقیقه از زمان ارائه درباره ضرورت انجام تحقیق درباره این موضوع و مابقی زمان را به روش کار خود و آنچه یافتید اختصاص دهید. در آخر باید برای دفاعیه خود یک نتیجهگیری مناسب داشته باشید که مهمترین بخش ماجرا نیز همین قسمت است.
در این مطلب تلاش کردیم تا مراحل پایان نامه رشته پزشکی را شرح دهیم. اگر سوالی درباره مراحل مختلف پایان نامه این رشته ذهنتان را درگیر کرده است، حتما آن را با ما به اشتراک بگذارید تا به سوال شما پاسخ دهیم. امیدواریم این مطلب به شما کمک کند پایان نامه خود را به بهترین شکل ممکن ارائه دهید.
ارسال دیدگاه