پست الکترونیکی:
Iranianmedicine90@gmail.com
medresearchers@gmail.com
شماره تماس/تلگرام:
09200521146
ثبت سفارش به ساده ترین شکل ممکن؛ با ارسال ایمیل یا پیامک
داوطلبان گروه تجربی معمولا به دنبال قبولی در رشتههای پردرآمد این گروه مانند پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی هستند. این داوطلبان باید برای قبولی در این رشته ترازهای بسیار بالایی داشته باشند. اما برخی دیگر از داوطلبان نیز به سراغ رشتههای پیراپزشکی میروند. یکی دیگر از رشتههای گروه تجربی که داوطلبان به دنبال قبولی در آن هستند، رشتههای پیراپزشکی است. البته باید به این نکته توجه داشت که رشتههای پزشکی و رشتههای پیراپزشکی با یکدیگر هم معنی نیستند و تفاوتهایی با یکدیگر دارند. با گروه محققین پزشکی MRG همراه باشید که ما در این مطلب به طور کامل تفاوت رشتههای پزشکی و رشتههای پیراپزشکی را توضیح میدهیم و سپس به سراغ معرفی رشته های پیراپزشکی میرویم.
یکی از نکاتی که باید به آن توجه داشت، تفاوت رشتههای پزشکی و پیراپزشکی با یکدیگر است. دانشجویانی که در رشتههای مربوط به پزشکی تحصیل میکنند، پزشک نامیده میشوند. اما پیراپزشکی شامل رشتههایی است که به روشها و مهارتهای حفظ سلامتی افراد مربوط میشود. به افرادی که در این رشتهها تحصیل میکنند، پیراپزشک گفته میشود. پیراپزشکان کارهای خود را زیر نظر پزشکان انجام میدهند و به آنها کمک میکنند. کادر درمانی یک بیمارستان از پیراپزشکانی تشکیل شده است که در کنار پزشکان به درمان بیماران کمک میکنند.
همان طور که در قسمت بالا به آن اشاره دارد، رشته های پیراپزشکی و رشتههای پزشکی متفاوت هستند و معانی یکسانی ندارند. به عبارت دیگر میتوان گفت که پیراپزشکان متخصصانی هستند که در کنار پزشکان، کادر درمانی یک بیمارستان را تکمیل میکنند. در ادامه مطلب به سراغ معرفی رشته های پیراپزشکی میرویم و محبوبترین این رشتهها را به شما معرفی میکنیم. برخی از این رشته ها شامل رشته های تجربی محبوب خانم ها هستند.
یکی از محبوبترین رشتههای پیراپزشکی که داوطلبان زیادی به دنبال قبولی در آن هستند رشته فیزیوتراپی است. رشته فیزیوتراپی از درآمد و بازار کار بسیار خوبی در جامعه برخوردار است. دانشجویانی که در این رشته تحصیل میکنند پس از فارغالتحصیلی به درمان فیزیکی بیماران میپردازند. هدف از این رشته، درمان بیماران و بهبود آنها بدون استفاده از دارو و مواد شیمیایی است. مقطع کارشناسی این رشته پیراپزشکی بدون گرایش تحصیلی است. دانشجویان باید در مدت زمان 4 سال و 8 ترم تحصیلی 135 واحد درسی و 24 واحد کارآموزی را سپری کنند.
رشته فیزیوتراپی جزو رشتههای 1 زیرگروه تجربی است. داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته هستند باید به ضرایب زیرگروه 1 توجه داشته باشند. مهمترین درسها برای قبولی در رشته فیزیوتراپی درسهای زیست شناسی با ضریب 4 و شیمی با ضریب 3 هستند. این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دارای گرایشهای متنوعی است و دانشجویان میتوانند با توجه به علاقه خود در این مقاطع تحصیل کنند.
داوطلبان و فارغالتحصیلان این رشته از نظر درآمد و بازار کار مشکلی ندارند، زیرا این رشته از بازار کار بسیار مناسبی برخوردار است. درآمد یک فیزیوتراپیست به تجربه، مهارت و سابقه کار آن فیزیوتراپ بستگی دارد. اما در حالت کلی، فارغالتحصیلان این رشته به هیچ عنوان نباید نگران آینده شغلی خود باشند. فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در مراکز زیر فعالیت داشته باشند:
در ادامه معرفی رشته های پیراپزشکی به سراغ رشته هوشبری میرویم. رشته هوشبری نیز از رشتههای زیرگروه 1 تجربی محسوب میشود. داوطلبانی که به دنبال قبولی در این رشته پیراپزشکی هستند باید به درس زیست شناسی با ضریب 4 اهمیت زیادی بدهند. رشته هوشبری با رشته بیهوشی کاملا متفاوت است. دانشجویان در رشته هوشبری با تجهیزات و وسایل مورد استفاده در بیهوشی بیمار در عملهای مختلف آشنا میشوند. رشته هوشبری به دانشجویان آموزش میدهد که بیمار در مرحله بیهوشی به چه مراقبتهایی نیاز دارد.
رشته هوشبری در مقطع کارشناسی دارای 130 واحد درسی است. دانشجویان در دوران کارشناسی باید یک مدت زمان 4 ساله و 8 واحد ترمی را سپری کنند. تحصیل در مقاطع ارشد و دکتری نیز برای این رشته وجود دارد. دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی میتوانند در اتاق عمل بیمارستانها و مراکز درمانی مشغول به کار شوند.
در ادامه معرفی پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی به سراغ معرفی رشته اتاق عمل میرویم. همانند رشته های پیراپزشکی در که در قسمتهای قبلی معرفی کردیم رشته اتاق عمل نیز از رشتههای زیرگروه 1 تجربی محسوب میشود. دانشجویان در رشته اتاق عمل با اصول اتاق عمل و فناوریهای به کار رفته در آن آشنا میشوند. این رشته مهارتهای لازم برای مراقبت از بیمار در حین عمل و بعد از عمل را به دانشجویان آموزش میدهد.
این رشته نیز جزو رشتههای پردرآمد رشته های پیراپزشکی است و فارغالتحصیل آن به راحتی میتوانند وارد بازار کار شوند. دانشجویان فارغالتحصیل این رشته میتوانند در بیمارستانها، درمانگاهها، اورژانسها، مراکز درمانی، اتاق عمل، رادیولوژی و … فعالیت داشته باشند. این رشته در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد، اما دانشجویان میتوانند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری یکی از گرایشهای مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
رشته پرستاری یکی دیگر از محبوبترین و پردرآمدترین رشته های پیراپزشکی است که انتخاب سوم برای رشته های پیراپزشکی محسوب میشود. در ادامه معرفی رشته های پیراپزشکی به سراغ رشته پرستاری میرویم و بازار کار و شرایط تحصیل در این رشته را بررسی میکنیم. رشته پرستاری جزو رشتههای زیرگروه 1 گروه تجربی است. داوطلبان باید درسهای زیست شناسی و شیمی را در اولویت اول مطالعه قرار دهند. پرستاران از اعضای مهم هر کادر پزشکی در بیمارستانها و مراکز بهداشتی محسوب میشوند. کار اصلی فارغالتحصیلان این رشته مراقبت از وضعیت بیمار است. پرستار باید طبق دستورالعمل پزشک از بیماران مراقبت کند.
رشته پرستاری در یک دوره 4 ساله و 8 ترمه در اختیار داوطلبان مقطع کارشناسی قرار میگیرد. دانشجویان میتوانند پس از فارغالتحصیلی از این رشته تا مقطع دکتری به ادامه تحصیل بپردازند. گرایشها و رشتههای مختلفی برای مقطع کارشناسی ارشد این رشته وجود دارند و دانشجویان با توجه به علاقه خود میتوانند به سراغ یکی از گرایشها بروند.
بازار کار رشته پرستاری در مقایسه با سایر رشته های پیراپزشکی بسیار مناسب است. اکثر فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به راحتی صاحب کار شوند. بیمارستانها و مراکز درمانی بهترین مکان برای فعالیت دانشجویان پرستاری است. پرستاران میتوانند در درمانگاهها، مراکز درمانی و مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی به عنوان پرستار کار کنند.
ارسال دیدگاه