پست الکترونیکی:
Iranianmedicine90@gmail.com
medresearchers@gmail.com
شماره تماس/تلگرام:
09200521146
ثبت سفارش به ساده ترین شکل ممکن؛ با ارسال ایمیل یا پیامک
نکات نگارش مقالات مروری باعث میشوند که شما در نهایت مقاله ای بسیار باکیفیت تر و با سطح علمی بالاتری داشته باشید. مهمترین نکاتی که یک پژوهشگر برای نوشتن مقالات مروری باید به آنها دقت داشته باشد، به شرح ذیل هستند:
یک مقاله مروری برای خوانندگانی نوشته میشود که از موضوع مربوطه تا حد زیادی مطلع بوده یا در آن تخصص دارند. فرمت مقاله مروری اهمیت بسیار زیادی دارد بنابراین در هنگام نوشتن چنین مقالاتی باید بدانید که برای مخاطب عام مطلب نمینویسید و نیازی به شرح اطلاعات عمومی وجود ندارد.
برای آموختن نحوه نوشتن مقاله مروری باید به این نکات توجه داشت:
شما باید به خلاصه کردن ایدههای اصلی، استدلالها، مواضع و یافتههای مقالات علمی دیگر بپردازید. و در کنار آن، اطلاعات جمعآوریشده را نقد و بررسی کنید و تأثیر آنها بر پیشرفت علم در حوزه مربوطه را مشخص نمایید.
بهطور کلی میتوان گفت که یک مقاله مروری به خلاصهسازی و ارزیابی مقالات علمی دیگر میپردازد و از بخشهای زیر تشکیل شده است:
پیش از آنکه حتی شروع به خواندن مقالات قبلی نمایید، باید مخاطب خود را بشناسید و این یکی از نکات نگارش مقالات مروری است که از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر هدف شما سازمانها و شرکتهای تولیدی یا خدماتی هستند، باید روی جنبههای کاربردی یافتههای مقالات دیگر تمرکز کنید، اما اگر مخاطب شما پژوهشگران آن حوزه هستند، باید روی نتایج و استدلالها تمرکز کنید.
اگر جنبههای مثبت یک کار برای خواننده شما اهمیت دارد، باید بیشتر از مقالاتی استفاده کنید که همسو با عقاید آنها است.
شما میتوانید به مجلاتی که تمایل دارید مقاله خود را در آنها به چاپ برسانید، مراجعه کنید و زمینه موردعلاقه آنها را مشخص کرده و در همان راستا یک موضوع بهروز را انتخاب نمایید.
باید در نظر داشته باشید که حوزهای که قصد بررسی آن را دارید، نباید بسیار کوچک یا بسیار بزرگ باشد تا بتوانید آن را بهدرستی مدیریت کنید.
بهتر است موضوعی را انتخاب کنید که پژوهشهای زیادی روی آن انجام گرفته، ولی در عین حال هنوز نیازمند تحقیق بیشتر و پیشرفت است. پرداختن به موضوعات قدیمی که ابعاد مختلف آن مشخص شدهاند، نمیتواند برای خوانندگان جذاب باشد و چه بسا که مقالات مروری زیادی هم در رابطه با آنها موجود باشند.
با خواندن عنوان، چکیده، عناوین فرعی و جملات آغازین هر پاراگراف و نتیجهگیری، مقاله مناسب را انتخاب کنید. یکبار مقاله را بخوانید تا به مفهوم کلی و نکات اصلی پی ببرید. کلمات یا مسائلی را که نفهمیدید و یا سؤالاتی را که در ذهنتان ایجاد شده است، یادداشت کنید.
اصطلاحات یا مفاهیمی را که با آنها آشنا نیستید، جستجو کنید تا بتوانید مقاله را کاملاً درک کنید.
هنگام بررسی مقالات حتما تفاوت مقاله نگارشی و مقاله مروری را مورد توجه قرار دهید که این دو را با همدگیر قاطی نکنید.
شما چه مقاله خود را به زبان فارسی و چه به زبان دیگری بنویسید، باید مقالات بینالمللی را مورد مطالعه و بررسی قرار دهید. حال اگر در ترجمه فارسی به انگلیسی مقاله مهارت لازم را ندارید یا ترجمه مقالهها وقت زیادی از شما میگیرد، بهتر است از افراد حرفهای کمک بگیرید. چراکه درک کامل مقالات، مهمترین گام در نوشتن یک مقاله مروری است.
پس از آنکه مقاله را بهخوبی درک کردید، یکبار دیگر مقاله را بخوانید و نکات مهم و ارزشمند را با ماژیک هایلایتر یا با خودکار قرمز علامتگذاری کنید.
پس از آنکه نکات کاربردی و بخشهای مهم مقالات را مشخص کردید، باید آنها را با دانستهها قبلی خود بسنجید و ببینید که آیا با معلومات قبلی شما همسو بوده یا حاوی مطالبی هستند که در تضاد با جریان فکری شما هستند و اگر تضادی وجود دارد، چه استدلال و تفسیری در پس آنها قرار دارد.
علاوه بر این، باید اطلاعات هر مقاله را با مطالبی که از مقالات دیگر استخراج کردید، مقایسه نمایید تا از قرار دادن محتوای تکراری در مقاله مروری خود جلوگیری کنید.
اگر مطالبی را که از مقالات دیگر استخراج میکنید، عیناً در مقاله خود درج کنید، به سرقت ادبی-علمی (Plagiarism) متهم میشوید و مقاله مروری شما بیدرنگ ریجکت شده و سوابق علمی شما خدشهدار میگردد. برای جلوگیری از این مسئله برخی افراد به ویرایش یا پارافریز مطالب استخراجشده از سایر مقالات میپردازند که امری متداول است.
اما اگر میخواهید یک مقاله مروری ارزشمند بنویسید که در ژورنالهای معتبر به چاپ برسد، توصیه میشود که آن را به زبان خودتان بنویسید.
بهخاطر داشته باشید که برای نوشتن مقاله مروری نباید از اول شخص مفرد (من) استفاده کنید و باید آن را با استفاده از سوم شخص مفرد و بهزبان رسمی علمی بنویسید.
مانند تمام متون علمی و غیرعلمی دیگر، باید در انتهای نگارش، متن مقاله را بازخوانی کنید. بازخوانی مقاله مروری نسبت به مقالات دیگر از اهمیت دوچندانی برخوردار است. زیرا همانطور که پیشتر اشاره شد، نحوه بیان مطالب و مهارت نویسندگی در این مقالات از جایگاه بالایی برخوردار است. هرگونه غلط املایی یا گرامری میتواند تأثیر منفی زیادی بر اعتبار مقاله شما داشته باشد.
ارسال دیدگاه