ویزای تحصیلی چیست و نحوه دریافت آن

ویزا

ویزای تحصیلی چیست؟

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی چیست ؟ دریافت ویزای تحصیلی چگونه انجام میشه ؟ سوالاتی که برای بسیاری از دانشجویان پیش می آیند. ویزای تحصیلی امکانی است برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در کشورهای توسعه یافته را دارندویزای تحصیلی یک نوع اقامت است که مجوز اشتغال و تحصیل را به شما در کشوری که قصد زندگی در آن را دارید فراهم می کند. در ادامه به چگونگی دریافت آن ، مراحل دریافت ، مدارک مورد نیاز و دیگر مسائل این موضوع می پردازیم .در MRG تمام مراحل دریافت آن را در ادامه  برای شما ارائه می دهیم .

شرایط دریافت ویزای تحصیلی در هر کشور متفاوت  است. در هر کشوری، تعیین کننده شرایط و قوانین دریافت ویزای تحصیلی، اداره مهاجرت آن کشور می باشد. شرایط دریافت ویزای تحصیلی شامل، کسب حداکثر نمره معدل و تمکن مالی که نشان دهد دانشجو برای تمام مراحل تحصیل حمایت می شود ، دو اصل مهم در اخذ ویزای تحصیلی هستند.

مدارک لازم برای ویزا

 مدارک دریافت ویزای تحصیلی عبارت اند از :

  • گواهی پایان دوره سه ساله و متوسطه (به همراه ترجمه)
  • گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی (به همراه ترجمه)
  • مدارک هویتی (مانند شناسنامه)
  • عکس
  • پاسپورت
  • مدارک دریافت ویزای تحصیلی همچنین شامل مدارکی است که نشان دهد شما از لحاظ مالی هیچ مشکلی برای پرداخت شهریه، مخارج زندگی و بازگشت به کشور را ندارید
  • ارائه مدرک پذیرش تحصیلی از دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید
  • ارائه مدارکی برای بازگشت به کشور
  • در خواست نوبت مصاحبه از سفارت: با توجه به اینکه درخواست برای ویزای تحصیلی زیاد است، متقاضیان می توانند به صورت آنلاین یا حضوری به سفارت مراجعه نمایند و با برنامه ریزی صحیح به موقع به سفر خود برسند.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی

دریافت ویزای تحصیلی

دریافت ویزای تحصیلی

مراحل دریافت ویزای تحصیلی شامل موارد زیر است:

  • انتخاب کشور: اولین اقدام در مراحل دریافت ویزای تحصیلی انتخاب کشور برای ادامه تحصیل است. مهمترین مواردی که دانشجو برای دریافت ویزای تحصلی یک کشور باید در نظر بگیرد شامل شرایط آب و هوای آن کشور، فرهنگ ، آینده شغلی ، شرایط مناسب با روحیه دانشجو و مسائلی از این قیبل است. دانشگاه های برتر کشور هایی که برای اپلای راحتتر هستند در وبلاگ MRG مورد بررسی قرار گرفته اند که می توانید با مراجعه به آنها کشور و دانشگاه مورد نظر خود را آسان تر انتخاب کنید.
  • زبان : دومین مرحله بعد از انتخاب کشور، زبان است. دانشجو باید به تقویت زبان خود بپردازد و زبان خود را مطابق با استانداردهای ورودی دانشگاه ها و موسسات آموزشی آن کشور تقویت نماید. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های بین المللی را دارند باید در یکی ازآزمون های IELTS,TOEFI,GOETHE شرکت نمایند.

نکته بسیار مهم این است که گرچه زبان انگلیسی زبان بین المللی می باشد ولی دانشجویانی که زبان کشوری را که قصد تحصیل در آن دارند را مسلط باشند از شانس بیشتری برای اشتغال در حین تحصیل و همچنین پذیرش در دیگر دانشگاه های آن کشور را دارند.

  • آماده سازی علمی : هر دانشجو می تواند قبل از پذیرش ملزومات علمی کشوری که قصد اخذ ویزای تحصیلی آن را دارد به دست آورد. از نظر کشورهای جهان اول این ملزومات شامل دانش و سطح علمی تعریف شده در علوم مربوط به رشته تحصیلی و پایه ای می باشد.

ادامه مراحل دریافت ویزای تحصیلی کدام است؟

  1. انتخاب رشته دانشگاهی : دانشجو باید باتوجه به علاقه و اولویت ها وشرایط خود رشته مورد نظر خود را انتخاب کند و با توجه به این موضوع دانشگاه و مراکز علمی ارائه دهنده آن رشته را پیدا کند.همچنین در انتخاب و مراجعه به دانشگاه باید به نکاتی مانند: زمان پذیرش ، مهلت ارسال مدارک ، ترم های تحصیلی و چگونگی پیگیری فرآیند و نتیجه نهایی توجه کرد.
  2. تهیه مدارک: ریز نمرات ، دانشنامه نهایی آخرین مقطع تحصیلی ، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی ، رزومه تحصیلی پروپوزال (مخصوص رشته دکتری) ،پروتفولید (مخصوص رشته های هنر)
  3. تکمیل فرم پذیرش: تکمیل فرم پذیرش یکی از مهمترین و اصلی ترین مراحل پذیرش است. این فرم در وب سایت دانشگاه در دسترس دانشجویان به صورت کاغذی یا آنلاین قرار می گیرد. در برخی از دانشگاه ها برای بررسی وضعیت دانشجو و همچنین صلاحیت او برای اخذ پذیرش هزینه ای بین مبالغ ۵۰ تا ۲۰۰ دلار دریافت می کنند.
  4. ارسال مدارک – پیگیری : تمامی مدارکی که قبلا به آنها اشاره کردیم با توجه به رشته تحصیلی برای دانشگاه موردنظر ارسال می شود. ارسال مدارک می تواند از طرق پست یا آنلاین انجام پذیرد. نکته مهم در این مرحله این است که ارسال و دریافت مدارک شما از سوی دانشگاه دلیلی برپذیرش و قبولی شما از سوی دانشگاه نیست بلکه فقط به منظور ارزیابی دانشجو می باشد. همچنین دانشجو باید به صورت دوره ای بعد از گرفتن تاییدیه با دانشگاه و منابع اطلاعاتی دوره پذیرش خود را چک کند. که شاید دانشگاه پذیرنده مدارک یا سوالات بیشتری از دانشجو درخواست کند.
  5. دریافت پذیرش – اقدام برای ویزا: در آخر بعد از تاییدیه و پذیرش دانشجو باید برای ویزا اقدام نماید که مهمترین مرحله برای پذیرش می باشد.

هزینه ویزا چقدر است؟

باید اشاره کرد که هزینه دریافت ویزا یکی از مهمترین سوالات و دغدغه های دانشجویانی است که قصد دریافت ویزای تحصیلی را دارند. هزینه دریافت ویزا را در هر کشور وزارت خارجه آن تعیین می کند و هزینه را باید در سفارت خانه پرداخت کرد . شاید این سوال برای شما پیش بیایید که آیا هزینه ها در همه کشورها یکسان است؟ باید گفت که با توجه به کشوری که قصد تحصیل در آن را دارید هزینه دریافت ویزا متغیر است . به عنوان مثال ویزای اتریش دارای متقاضیان زیادی از سوی ایرانیان است. زیرا هزینه دریافت آن کمتر از دیگر کشورهاست و به گونه ای است که آن را رایگان تلقی می کنند.

ارسال دیدگاه