پست الکترونیکی:
Iranianmedicine90@gmail.com
medresearchers@gmail.com
شماره تماس/تلگرام:
09200521146
ثبت سفارش به ساده ترین شکل ممکن؛ با ارسال ایمیل یا پیامک
نمونهگیری هدفمند چیست نمونهگیری هدفمند (قضاوتی) یک روش نمونهگیری غیراحتمالی است که در آن براساس پیشفرضهای مشخصی افراد واجد شرایط به عنوان نمونه انتخاب میشوند. این شیوه بویژه برای انتخاب نمونهای از خبرگان و صاحبنظران کاربرد بسیار زیادی دارد. از روش هدفمند به عنوان یک روش نمونهگیری در پژوهشهای کیفی و همچنین تصمیمگیری چندمعیاره بسیار استفاده میشود. زمانیکه هدف سنجش دیدگاه افرادی خبره باشد نخست ملاکهایی…
نمونهگیری نظری نمونهگیری نظری (Theoretical sampling) روشی برای گرآوری دادهها جهت نظریهپردازی است که کدگذاری و طراحی روش پرسشگری برای ادامه مسیر، همزمان انجام میشود. یعنی در هر گام ضمن تحلیل و کدگذاری دادهها، پژوهشگر سرنخهایی را برای ادامه روند پرسشگری و گردآوری دادهها مشخص میسازد. این شیوه از نمونهگیری یک روش نمونهگیری در پژوهشهای کیفی و بهطور مشخص روش گراندد تئوری است. دادههایی…
نمونهگیری سیستماتیک چیست ؟ نمونهگیری سیستماتیک Systematic sampling یک روش نمونهگیری غیراحتمالی است که اعضای نمونه براساس فواصل مشخص انتخاب میشوند. اگر جامعه آماری همگن باشد و چارچوب نمونهگیری در دسترس باشد از این روش استفاده میشود. ایده اساسی نمونهگیری سیستماتیک انتخاب منظم تعدادی از افراد موجود در یک لیست میباشد. فرض کنید قرار است نمونهای از اسم از فهرستی طولانی انتخاب شود. یک…
نمونهگیری چندمرحلهای چگونه است ؟ نمونهگیری چندمرحلهای Multistage sampling فرایند انتخاب نمونه بهگونهای است که در هر مرحله تعداد واحدهای انتخاب نمونه کمتر میشوند. در این شیوه از نمونهگیری افراد جامعه با توجه به سلسلهمراتبی از انواع واحدهای جامعه از بزرگتر به کوچکتر انتخاب میشوند. برای مثال فرض کنید جامعه آماری دانشآموزان دبستانی یک شهر هستند. واحد نمونهگیری سطح نخست:…
مثلثسازی در روش پژوهش مثلثسازی Triangulation روشی است که برای افزایش روایی و پایایی یافتههای پژوهش بویژه در مطالعات کیفی و علوم اجتماعی استفاده میشود. در علوم اجتماعی از این روش برای بکارگیری و ترکیب چندین روش پژوهش جهت مطالعه پیرامون یک پدیده واحد استفاده میشود. دقت کنید مثلثسازی به خودی خود یک روش تحقیق خاص نیست. این مفهوم ناظر بر استفاده از چند…
نمونهگیری خوشهای چیست ؟ نمونهگیری خوشهای Cluster sampling یک روش نمونهگیری احتمالی از جوامع ناهمگن است که امکان تشکیل طبقههای همگن ندارند. منظور از یک جامعه ناهمگن یک جامعه آماری گسترده است که عناصر آن به صورتی پراکنده موجود هستند. اگر بتوان اعضای این جامعه را به طبقات مختلف تقسیم کرد از نمونهگیری طبقهای (چینهای) استفاده میشود. اما اگر امکان تشکیل طبقات وجود نداشته…
نمونهگیری طبقهای (چینهای) نمونهگیری طبقهای (چینهای) انتخاب نمونه از میان طبقههایی است که از نظر درونی همگن و از نظر بیرونی ناهمگن هستند. اگر جامعه آماری ناهمگن باشد اما بتوان آن را به طبقههایی تقسیم کرد که افراد هر طبقه از نظر متغیر مورد بررسی همگن باشند آنگاه میتوان از روش نمونهگیری طبقهای استفاده کرد. روش نمونهگیری طبقهای یا چینهای…
روش تحقیق کتابخانهای چیست؟ تحقیق کتابخانهای Library research شامل فرایندی منظم و گام به گام است که برای گردآوری اطلاعات جهت نگارش یک مقاله یا ارائه یک سمینار مورد استفاده قرار میگیرد. در طول فرایند یک مطالعه کتابخانهای همواره لازم است که پژوهشگر به عق برگردد و اطلاعات قبلی را دستکاری، تعدیل و بازنویسی نماید. در تمامی تحقیقات علمی مورد…
پروتکل مصاحبه چیست ؟ پروتکل مصاحبه فرمی شامل دستورالعملهایی برای فرایند مصاحبه، پرسشهایی که باید پرسیده شود و فضایی برای یادداشت برداری پاسخهای مصاحبهشونده است. این فرم است توسط پژوهشگر یا گروه پژوهشی طراحی میشود. این راهنمای مصاحبه که حتی در مصاحبه دکتری نیز کاربرد دارد باعث حصول اطمینان از رعایت خطوط اساسی پژوهش با مصاحبهشونده میشود. راهنما به عنوان…
ژپژوهش اسنادی چیست ؟ پژوهش اسنادی Documentary research استفاده از منابع و اسناد بیرونی برای پشتیبانی از نظریه یا دیدگاهی در مطالعات دانشگاهی است. بسیاری از اوقات، اصطلاح تحقیق کتابخانهای را بهجای پژوهش اسنادی بهکار میبرند، که بهنظر، اصطلاح دقیق و درستی نیست. زیرا منظور از مطالعات کتابخانهای، مطالعاتی است که موضوعات مورد مطالعه در اختیار و دسترس پژوهشگر قرار ندارد. این…