مقاله مروری و انواع آن

مقاله مروری

مقاله مروری چیست

یک مقاله مروری تحقیقات اخیر در یک موضوع  تحقیقی را برای فهم و درک بهتر افراد و همچنین تجمیع یک موضوع تحقیقی بگونه ای خلاصه سازماندهی می‌کند.

مقاله مروری در واقع نوعی مقاله هست که در یک موضوع علمی، پیشینه را چک میکنه وبه برسی اکثرمقالاتی که در آن زمینه کار شدند می‌پردازد. مثلا شما می‌خواهید ببینید در یک حوزه علمی طی ۱۰-۱۵ سال اخیر چه اتفاقاتی افتاده و یک شناخت کلی به حوزه مورد نظر پیدا کنید به عنوان مثال می‌خواهید ببینید حوزه رشته خودتان بین ده سال اخیر چه رشدی داشته و هزار جور سوال دیگه در ذهنتون وجود داره، بنابراین این نوع پژوهش می‌تواند اطلاعات غنی به پژوهشگر و خوانندگان بدهداین نوع مقاله ممکن است هر چیزی را مورد بررسی قرار دهد، به گونه‌ای طراحی می‌شود تا اطلاعاتی را که قبلاً چاپ شده‌اند خلاصه، تحلیل و ارزیابی کند. در این گونه مقالات به ندرت یافته‌ای تجربی و جدید گزارش می‌شود

این مقاله دانش زمینه ای لازم در آن موضوع را به عنوان یک فرض در نظر می‌گیرد و به آن نمی‌پردازد و در عوض بیشتر به طبقه بندی تحقیقات انجام شده در آن موضوع و دورنمای این موضوع تحقیقاتی در آینده و ارزیابی و مقایسه راهکارها و روش‌های موجود می‌پردازد. مقالات مروری روایی کاملاً مشخص دارند، معمولاً انتقادی‌اند و باید تفسیرهای نظری و نوظهوری ارائه دهند. اگرچه اکثر و یا همه اطلاعات فراهم‌آمده در مقاله مروری قبلاً چاپ شده است، اما چاپ جدید معمولاً مشکلی به وجود نمی‌آورد چرا که ماهیت مرور یک اثر معمولاً روشن و پذیرفته‌شده می‌باشد.

هدف این نوع مقاله

فراهم کردن یک دیدگاه به خوبی سازماندهی شده و کامل از کارهای انجام شده در یک موضوع تحقیقی به شیوه خلاصه شده است.

مقاله مروری منتشر کنید :

در سال‌های گذشته، مجلات برتر مقالات مروری منتشر نمی‌کردند، به این دلیل که آن‌ها را به عنوان تحقیق اصیل در نظر نمی‌گرفتند. این موقعیت به طور محسوسی تغییر کرده زیرا سردبیران متوجه شده‌اند که یک مقاله مروری خوب بسیار پر استناد است. این استنادات به معنای بالارفتن شاخص تاثیر برای مجلات است (شاخصی که بسیاری از نویسندگان آن را اساس تصمیمشان برای انتخاب مجله در نظر می‌گیرند). بنابراین، مقالات مروری توسط مجلات نسبتا مورد استقبال قرار می‌گیرند. در حالی که نمی‌توان با نگارش مقالات مروری حرفه‌ای شد یک یا دو مقاله مروری می‌تواند به خوبی تعداد کلی استنادات فرد را افزایش دهد.

مطالب و قالب بندی مقالات مروری

تفاوت‌های مهمی در روش نوشتن مقاله مروری به صورت نظام مند و غیر نظام مند وجود دارد که عمدتا از روش‌های استفاده شده در توصیف منابع ادبیات ناشی می‌شود. بررسی غیر نظام مند به معنای استفاده از مقالاتی است که سال‌ها با توصیه همکاران شما جمع آوری شده است؛ در حالی که مرور نظام مند (سیستماتیک) مبتنی بر تلاش برای جستجو و یافتن بهترین تحقیقات ممکن است که به سوالات از پیش تعیین شده در ابتدای بررسی پاسخ می‌دهد.

اگرچه در مورد طراحی سیستماتیک مقالات مروری اجماع حاصل شده است، اما مطالعات نشان داد که بیشتر آن‌ها در قالب سیستماتیک نگاشته نشده‌اند. «مک آلیستری» و همکاران، مقالات مروری را در 6 مجله پزشکی تجزیه و تحلیل کردند و فاش ساختند که در کمتر از یک چهارم مقالات مروری، روش‌های توصیف، ارزیابی یا سنتز شواهد ارائه شده است، یک سوم آن‌ها روی یک موضوع بالینی تمرکز کرده اند و فقط نیمی از آن‌ها داده‌های کمی در مورد گسترش مزایای بالقوه ارائه داده بودند.

استفاده از روش‌های مناسب در مقالات مروری از این نظر اهمیت دارد که خوانندگان، نگرشی علمی و بدون تعصب نسبت به اطلاعات به‌روز دارند. زمانی که از داده‌های تحقیقی برای پاسخ به سوالات خاصی استفاده می‌کنیم، رعایت دو نکته بسیار مهم و ضروری است:

  1. نباید در هنگام انتخاب مقالات مورد تحقیق تعصب داشته باشیم یا مقالاتی را برگزینیم که مغرضانه باشند. برای به حداقل رساندن این خطر، روش‌های مورد استفاده در بررسی‌های ما باید به ما امکان تعریف و استفاده از تحقیقاتی با حداقل میزان تعصب نویسنده را بدهند.
  2. مشکل دوم این است که بیشتر تحقیقات با اندازه گیری و بررسی بر روی نمونه‌های کوچک انجام می‌شود. در فراتحلیل‌ها (متاآنالیز) برای افزایش قدرت جامعه‌ی آماری مطالعه، نتایج تحقیقات موجود باید با هم جمع بشوند.

انواع مقالات مروری:

مطمئنا خیلی از انواع مقالات مروری رو که توی این مطلب می خواییم توضیح بدیم اصلا نشنیدین چون کمتر در موردشون کار میشه و محققا بعضی از انواع رو زیاد نمی شناسن. البته نهایتا هدف تمام این انواع مقالات مروری اینه که با جمع آوری شواهد در مورد یک موضوع مشخص که مطالعات مختلفی روشون انجام شده و تناقضاتی در نتایج وجود داشته به یک نتیجه نهایی و دقیقتر برسه. برای اینکه انواع مختلف مقاله مروری رو بهتر بشناسین، تصمیم گرفتیم توی این مطلب ۱۴ مدل مختلف مقاله مروری رو که تابحال تعریف شدن بهتون معرفی کنیم.

۱-مقاله مروری Literature review/ Narrative review: معمولا به شکل روایتی نوشته میشه و شامل بررسی مقالات منتشرشده در یک زمینه خاص هست.

۲-مقاله مروری نقادانه یا Critical review: معمولا با بررسی نقادانه مطالعات موجود در یک زمینه خاص، منجر به شکل گیری یک فرضیه میشه.

۳-مقاله mapping review/systematic mapping: به صورت تصویری یا با جدول به بررسی شکافهای موجود در مطالعات اولیه یا ثانویه در یک زمینه خاص می پردازد.

۴-مقاله مروری Overview: به صورت خلاصه به بررسی مطالعات موجود در یک زمینه می پردازد.

۵-مقاله مرور سریع یا Rapid review: به طور سیستماتیک به بررسی نقادانه یک سیاستگزاری یا یک روش عملی می پردازد و معمولا به صورت روایتی نوشته میشه.

۶-مقاله مرور مفهومی یا Scoping review: این مقاله به ارزیابی اولیه حجم، پتانسیل، کمیت و کیفیت مطالعات درحال انجام در یک زمینه خاص می پردازه.

۷- مقاله State-of-the-Art: در این نوع مطالعه مروری به بررسی اهمیت و اولویت نوع مطالعاتی که در آینده نیاز به انجام آنهاست در یک زمینه خاص پرداخته میشه.

۸-مقاله مروری میکس Mixed studies/ Mixed methods: همونطور که از اسمش معلومه ترکیبی از انواع مطالعات و متدهاست.

مقاله مروری

۹-مقاله سیستماتیک کیفی Qualitative systematic review/qualitative evidence synthesis:

این نوع مطالعه مشخصا مطالعات کیفی رو بررسی میکنه

۱۰-مقاله Systematic search and review: در مورد یک موضوع خاص چی می دونیم؟ چه توصیه ها و چه محدودیتهایی وجود دارد و یا چه چیزهایی رو نمی دونیم؟ چه ابهاماتی در مورد اون موضوع وجود داره؟ برای مطالعات بعدی چه توصیه هایی میشه کرد؟

۱۱-مقاله مرور نظام مند یا Systematic review: این نوع مطالعه که احتمالا بیشتر از همه اسمشو شنیدین، از همه مشهورتره و کیفیت شواهدی که از این نوع مطالعه به دست میاد در سطح بسیار بالایی قرار داره، مثل مدل قبلیه اما از بین مطالعات مروری تنها مدلیه که مطالعات رو از نظر کیفی هم بررسی میکنه. برای این کار هم چک لیستهای مخصوصی وجود داره که بنابر نوع مطالعات اولیه ای که وارد این آنالیز میشه، چک لیستهای متفاوتی وجود داره.

انواع مقاله مروری

۱۲-مقاله Systematized review: این نوع هم مثل مرور سیستماتیکه اما دیگه اون قسمت بررسی کیفی رو نداره یعنی از چک لیستهای مخصوص خبری نیست

۱۳-متاآنالیز: آنالیز یا تجزیه و تحلیل عددی نتایج مطالعات مختلف که اندازه اثر متغییرهای مختلف رو بررسی میکنه

۱۴-مقاله Umbrella: این مطالعه چندین مقاله مرور سیستماتیک دیگه رو که روی یک موضوع کار کردن با هم جمع و آنالیز می کنه تا در مورد یک موضوع به نتیجه مشخص و قطعی تری برسه. این نوع از مقالات مروری دیگه آخرشه. یعنی بزرگترین، سخت ترین و البته از با ارزش ترین انواع مقالات. برای اینکه به این مرحله برسین باید خیلی تجربه داشته باشین، خیلی کار تحقیقاتی انجام داده باشین و خیلی حرفه ای باشین.

روش یافتن مقالات

جستجو در پایگاه‌هایی چون

  •  ACM
  •  IEEE
  •  Springer
  •  Science Direct
  •  Google Scholar

نحوه انتخاب مقالات یافته شده :

  • تلاش کنید که مقالات مروری در رابطه به موضوع مربوطه پیدا کنید. (در صورت وجود)
  • مقالاتی که راحت‌تر می‌توانید آن‌ها را بفهمید انتخاب کنید – مقالات ژورنال‌های معتبر راحت‌تر فهمیده می‌شوند
  • باخواندن هر مقاله تعدادی مقالات مرتبط می‌توانید در آن پیدا کنید. این مقالات می‌توانند به شما در ایجاد مقاله مروری کمک کنند.
  • ابتدا سعی کنید مقالات ژورنال‌های معتبر ISI را پیدا کنید. سپس مقالات کنفرانسی را مطالعه کنید.
  • اولین مقالات در موضوع مربوطه را بیابید
  • سعی کنید مقالات انتخابی شما جدیدتر باشد
  • سعی کنید تکنولوژیهایی که تحقیقات به آن‌ها کمک کرده‌اند را مشخص کنید
  • ارتباط بین مقالات مختلف را بیابید. این مساله می‌تواند شما را در ارایه طبقه بندی مناسب کمک کند.

جمع بندی

در جمع بندی نهایی باید بگیم که اگر اسم مقاله مروری به گوشتون خورده و دوست دارین در مورد انواعش بیشتر بدونین، این مطلب حتما بهتون کمک می کنه اما برای اینکه نوشتن یکی از این انواع مقالات مروری رو شروع کنین باید تجربه زیادی در جستجوی منابع داشته باشین، باید مقالات زیادی خونده باشین و باید روش نگارش این نوع مقالات رو یاد بگیرین . ولی جای نگرانی نیست چون محققین MRG در نوشتن و یافتن این نوع مقالات به شما کمک میکنند . شما میتوانید نوشتن مقالات خود را به کارشناسان ما بسپارید و یا برای دریافت مشاوره در مورد نحوه نوشتن مقالات و راههای انجام کار با مشاوران ما در تماس باشید .

توجه کنین هرکدوم از اینها توضیحات مفصلی دارن که توی یک پست جا نمیشن. اگر توضیحات بیشتری در موردشون لازم دارین تو کامنتها بنویسین.

ارسال دیدگاه